perjantai 21. marraskuuta 2014

Testerin käyttö Bosch ja OBD-testi



Täällä taas ollaan. Viime viikolla testasin Audi A4:sen vikakoodeja Bosch-merkkisellä testerillä. Vikoja löytyi ainakin kolme kappaletta. Ajonestolaite herjasi kuten myös ABS-jarrujen vika. Sen lisäksi avaimen impulssi oli liian alhainen. Auto ei tullessaan käynyt kunnolla tyhjäkäyntiä, mutta sain korjattua sen vian. Ensimmäisessä kuvassa näkyy Boschin OBD-testimötikkä. OBD-liitin on 16-pinninen liitin. Mötikän liitin pistetään sisätiloissa olevaan pistokkeeseen. Sitten ruvetaan tutkimaan tietokoneelta asioita autosta.






Ylhäällä olevassa kuvassa valitaan ohjelmisto vianhakua varten. Tarjolla olisi softaa OBD ja EOBD testejä varten. Myös ESI[tronic] ja ESI[tronic] 2.0. Itse valitsen aina 2.0 version eli uudemman version. Vanhempaa versiota voi käyttää esimerkiksi ohjeiden hakuun. Joten klikataan 2.0 ja jatketaan auton mallin ja merkin hakuun.







Tässä valitaan auton merkki ja malli. Tässä tapauksessa merkki oli Audi ja malli A4. Myös maa pitää laittaa. Siihen valitaan yleensä muu maailma. Käyttövoima pitää myös merkitä eli Diesel tai Bensiini. Seuraavaksi voi pistää moottorin tunnuksen, joka tässä tilanteessa oli ADR. Sen jälkeen voidaan aloittaa auton järjestelmänhaku. Siitä tulee about 30 eri järjestelmää auton tiedoista. Airbagit, ABS jarrut, moottorinohjaus, CAN-väylä, ajonesto ja monta muuta. Mutta tämä taisi olla tässä, joten ensi viikolla tulee lisää matskua tänne. :)

1 kommentti: